logo
‎مصاحبه با محراب شادی رتبه ۹ کنکور ۱۳۹۹ تجربی
  • نظر شما در مورد دوران کرونا چیست؟ چه توصیه‌ای دارید برای بچه‌ها؟ و خودتان چه کارهایی در این دوران انجام داده‌اید؟

 در مواجهه با کرونا دانش آموزان دو دسته می‌شدند: دسته‌‌ای ساعت مطالعه شان را بیش تر می‌کردند چون از حجم کلاس‌ها و مدرسه کم می‌شد و دسته‌ای هم ساعات مطالعه شان را کم می‌کردند. من جزو دسته‌ای بودم که ساعت مطالعه ‌ام را کم کردم چون بلاخره تفریحاتی بود قبل از شروع کرونا که نمی‌شد آن ها را کنار گذاشت. حداقل در مورد من این گونه بود که تفریحاتم را کم نکردم و سعی کردم در کنار درس، تفریحاتم را ادامه دهم و به همه‌ی دانش آموزان هم این توصیه را دارم چرا که این تفریحات مشوقی برای ادامه مسیر است. در مورد آن یک ماه و نیم که کنکور به تعویق افتاد من دیدم که اگر با همین ساعت مطالعه ادامه دهم، دوران آخر دیگر چیزی برای مطالعه باقی نمی‌ماند و برای همین سعی کردم کمی منظم تر و هوشمندانه تر برنامه‌ام را بچینم تا بتوانم تا لحظه آخر منابع خوبی برای مطالعه داشته باشم.

  • روز قبل از آزمونتان ( پنج شنبه ) را توصیف می‌کنید؟

روز پنج شنبه قبل کنکور از صبح بیدار شدم تا کنکور ریاضی را که سطح سوالاتش خیلی نزدیک تجربی است و با تحلیل آن اطلاعات خیلی زیادی راجع به نحوه‌ی کنکور تجربی به دست می‌آید را بزنم. امسال هم به علت شرایطی سوال ها زود درآمده بود و ما صبح همان روز همزمان با کنکور ریاضی داشتیم خودمان هم کنکور ریاضی را می‌دادیم. مخصوصا سوال‌های عمومی را بررسی کردیم. بررسی نه به این عنوان که سوال ها را یکی یکی حل کنیم. یکی از بزرگترین اشتباه بعضی از دانش آموزان این بود که روز قبل کنکور شروع کردند سوال‌ها را یکی یکی حل کردن و خودشان را خسته کردند و در کنکور تجربی سر جلسه خسته رفتند. برای همین سطح سوالات را بررسی کردم روز قبل کنکور و برای خودم تعیین کردم که چطور قرار است بشود. برای مثال در دروس اختصاصی مثلا شیمی رشته ریاضی هم سخت بود و من قرار بود که برای درس زمین شناسی ۱۰ دقیقه وقت بگذارم و تا سطح درس شیمی را دیدم در ریاضی، مطمئن شدم که مال ما هم سخت خواهد بود و تایم درس زمین شناسی را کم کردم و آن خودش کمک خیلی زیادی به من کرد.

 

  • تا ساعت چند درس خواندید؟

تا 2 ظهر درس خواندم.

 

  • بعد چه کاری انجام دادید؟

بعدش آقای حاتم خانی یک پخش زنده گذاشته بودند برای حل سوالات فیزیک ریاضی که آن را نگاه کردم و بعدش هم به چیزی فکر نکردم و در خانه تلویزیون نگاه کردم.

 

  • شما چه زمانی نتیجه را فهمیدید؟

من ۲-۳ دقیقه بعد از این که سایت سازمان سنجش نتایج را گذاشت، تقریبا ۲.۵ شب بود.

 

  • برویم سراغ آزمون‌های آزمایشی، چطور شد بچه‌هایی اومدن رتبه شدند که اسامی شان زیاد مطرح نبود؟ چه توصیه‌ای می‌کنید؟

راجع به آزمون‌های آزمایشی به خصوص در شرایط کرونا به شما بگویم که برای ما هم غیرحضوری بود بعد از دوران اسفند و به نوعی همه دانش آموزان چراغ خاموش درس می‌خواندند و نفرات برتر مشخص نمی‌شد برای همین توصیه‌ام به دانش آموزان به خصوص کنکوری‌های یکی دو سال آتی این است که سعی کنند رقیبشان را خود قبلی شان قرار دهند و الگویشان هم خود بعدیشان باشد. برای این که بتوانند به پیشرفت برسند سعی کنند از چیزی که بودند بهتر بشوند و خودشان را با خودشان مقایسه کنند که بهترین راهش این است.

در مورد تحلیل آزمون هم، من کل روز جمعه را برای تحلیل آزمون و برنامه ریزی یک هفته‌‌ای اختصاص می‌دادم. تحلیل آزمون را ابتدا به صورت درس به درس انجام می‌دادم و به تنهایی تک تک سوال‌ها را بررسی می‌کردم و بعدش از لحاظ مشاوره‌ای یا برنامه ریزی به همراه والدینم تحلیل آزمون را می‌کردیم و کارهایی که باید انجام دهم و انجام ندهم را مشخص می‌کردیم. به همین دلیل توصیه می‌کنم اولیا محترم می‌توانند نقش زیادی دی تحلیل آزمون داشته باشند.

 

  • چه کسی برنامه شما را می‌نوشت و چه کسی پیگیر بود؟

مشاور من اقای کامران بودند و مخصوصا سال یازدهم برنامه ریزی کردند و نحوه برنامه ریزی را یاد دادند در سال دوازدهم با ريالای کامران حرف زدم و روش های مختلفی را اضافه کردم چون بلاخره بهترین فردی که از عملکرد یک دانش آموز اطلاع دارد خود دانش آموز است و بهترین فرد برای برنامه ریزی خود فرد است. من هم توصیه می کنم حتما به برنامه ریزی اهمیت بدهند و بعضی از دانش آموزان می گویند یک ساعت برای برنامه ریزی وقت بگذاریم ولی من ساعت ها برای برنامه یک هفته وقت می گذاشتم و بررسی می کردم ببینم چه درس هایی باید بخوانم یا نخوانم.

 

  • وقتی گفتند می‌خواهند آزمون را به تعویق بیاندازند چه حسی داشتید؟

وقتی گفتند به تعویق می‌اندازند من کتاب ها را کنار انداختم و رفتم بیرون و 24 ساعت درس نخواندم. اگر هم به تعویق می‌افتاد مجبور بودم خودم را وفق دهم.

 

  • در سه سالی که تلاش کردید و در روند پیشرفتتان آیا اتفاق افتاده که نا امید شوید و مشکلاتی برای شما پیش آید؟ چه توصیه ای دارید برای بچه هایی که جمعه ها ترازهای خوبی کسب نمی کنند و دچار مشکلاتی می شوند؟

توصیه من این است که خودشان را برای هر اتفاق غیر مترقبه ای آماده کنند.

 

  • چند ساعت در روز مطالعه داشتید؟

سال دهم در روزهای مدرسه ۵ ساعت و در روزهای تعطیل ۸-۹ ساعت و دوران آخر بعد از عید قبل از کرونا ۵-۶ ساعت روزهای مدرسه و بعد از کرونا ۷-۸ ساعت.

 

  • دروان جمع بندی چقدر برایتان مهم بود و در این دوران چه کارهایی کردید؟

در دوران جمع بندی من دیگر از کتاب های کمک درسی استفاده نکردم و بیشتر از سوال های آزمون ها و سوالات کلاسی استفاده می کردم. و توصیه می کنم که دانش آموزان از سوالات شناسنامه دار بیشتر بهره ببرند مثلا سوال های آزمون های آزمایشی و آزمون هایی که دبیران ازشون می گیرند چون این سوالات به استاندار کنکور نزدیک ترند.

 

  • راجع به کلاس های آنلاین و مقایسه با کلاس های حضوری؟

هر کدام نقاط مثبت و منفی خودشان را دارند ولی نقاط مثبت کلاس آنلاین می چربد به کلاس حضوری. برای مثال زمان رفت و آمد و خستگی بعد از رفت و آمد در کلاس های آنلاین وجود ندارد.من سعی می کردم همیشه در پخش زنده کلاس شرکت کنم و این توصیه را برای همه دارم.

 

  • آیا فعالیت فرادرسی داشتید؟

  تفریح به کنار، من چون به IT و کامپیوتر علاقه دارم برنامه نویسی می کردم.

 

  • سر جلسه ؟

من سعی کردم کمی زودتر بروم سر جلسه.این کمک کرد استرسم کم شود.یکی دیگر از عوامل استرس ۵-۶ سوال اول ادبیات و ۵ سوال درس ریاضی هست و برای همه دانش آموزان پیش می آید که سر این سوالات هنگ می کنند. توصیه من این است که سعی کنند هول نشوند در این سوالات.

مهم ترین راه برای فرار از استرس سر جلسه این است که هر سوالی را در آزمون حل می کنند سعی کنند تمرکزشان را بر روی همان سوال بگذارند.

  • بهترین درصد عمومی؟

به نظرم بهترین درصد من عربی نبود که ۱۰۰% زدم، بهترین درصد من ادبیات بود که ۸۹.۴% جواب دادم.

 

  • بهترین درصد اختصاصی؟

درس ریاضی ۹۶.۷%

 

  • توصیه بری درس زیست؟

در مورد زیست تست، بدون متن فایده ندارد و متن بدون تست. دانش آموزان سعی کنند تست های چالشی و ابهام دار را زیاد اهمیت ندهند چون این تست ها بخش کمی از کنکور را تشکیل می دهند. سعی کنند از چند منبع استاندارد استفاده کنند مثلا تست های زیست آزمون های گاج. و به متن از دید طراح نگاه کنند.

 

  • آینده ؟

ممکنه طی ۷ سال نظرم عوض شود ولی تخصص به جراحی مغز و اعصاب فکر میکنم.

 

با ما تماس بگیرید

۰۴۱۶۲۶۶ - ۰۹۰۳۱۲۷۲۰۸۷
۰۹۱۴۲۳۸۹۸۵۳ - ۰۹۳۷۰۹۹۳۹۳۳
۰۹۳۰۸۸۱۶۱۷۶ - ۰۹۱۲۰۸۱۶۵۶۸