برای رسیدن به آمادگی بالا جهت موفقیت در کنکور سراسری، همه دانشآموزان ملزم به تلاش و حفظ پشتکار خود در پیشبرد برنامه مطالعاتی هستند. در مسیر عبور از کنکور، زمان عامل بسیار مهمی تلقی میشود. بنابراین دانشآموزانی که زودتر در این مسیر قرار بگیرند، درصد موفقیت بیشتری دارند. برای شرکت در کنکور سراسری داوطلبان باید پایه دوازدهم نظام جدید و یا پایه پیشدانشگاهی نظام قدیم را گذرانده باشند.
چه داوطلبانی میتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند؟
برای شرکت در کنکور سراسری هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. پس تمام افراد دارای مدرک دیپلم مجاز هستند که در آزمون سراسری شرکت کنند. آزمون سراسری هرساله توسط سازمان سنجش کشور برگزار میشود. دفترچه ثبتنام کنکور نیز قبل از آزمون نهایی در اختیار عموم قرار میگیرد. در این دفترچه، تمام قوانین و مقررات شرکت در کنکور بهوضوح ذکر شده است. وجود این قوانین باعث میشود آزمون سراسری بدون نقص و در بالاترین سطح ممکن برگزار شود.
اگر در حال حاضر دانشآموز هستید، برای شرکت در کنکور باید پایه دوازدهم را با موفقیت به اتمام برسانید. با توجه به تغییر قوانین سازمان سنجش در سالهای اخیر، شما در گروه داوطلبان نظام جدید دستهبندی میشوید؛ درحالیکه برخی دیگر از داوطلبان نظام قدیم به شمار میآیند. این دسته از داوطلبان برای شرکت در آزمون سراسری باید دفترچه ثبتنام را با دقت بیشتری مطالعه کنند و از شرایط کنکور برای نظام قدیمها و تفاوت آن با نظام جدید اطلاعات بیشتری به دست بیاورند. فارغالتحصیلان نظام قدیم در دو گروه طبقهبندی میشوند که شامل دانشآموزان قبل از سال 84 و دانشآموزان بعد از سال 84 هستند.
قبل از سال 1384 امتحانات نهایی پایه سوم و پیشدانشگاهی بهصورت سراسری برگزار نمیشد. بنابراین، معدل این فارغالتحصیلان در کنکور تأثیر داده نمیشود. برای حل این مشکل هرساله سازمان سنجش تغییراتی در قوانین و تبصرههای مرتبط با این اصل ایجاد میکند. دانشآموزانی که از سال 1384 تا 1397 فارغالتحصیل شدهاند ازاینجهت مشکلی ندارند و با شرکت در آزمونترمیم معدل میتوانند معدل نهایی خود را افزایش دهند. در حال حاضر خبر خاصی در رابطه با شرایط دانشآموزان نظام قدیم برای کنکور سراسری 1402 منتشر نشده است.
از چه پایهای برای کنکور آماده شویم
زمان و نحوه استفاده از آن مهمترین عامل موفقیت دانشآموزان محسوب میشود. هر داوطلبی که بتواند زمان خود را مدیریت کرده و به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کند، بدون شک موفق خواهد شد. در کنکور سراسری سؤالات از سه پایه متوسطه دوم طراحی میشوند. بنابراین، باید هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم بهصورت کامل مطالعه و جمعبندی شود. برای جمعبندی کامل تمام دروس بهتر است مطالعه و آمادگی برای کنکور از پایه دهم آغاز شود. در غیر این صورت، در پایه دوازدهم رسیدن به سطح آمادگی لازم جهت موفقیت در آزمون سراسری کار بسیار دشوار و طاقتفرسا خواهد بود.
پایه دوازدهم تأثیرگذارترین مقطع تحصیلی دانشآموزان کنکوری محسوب میشود. بسیاری از سؤالات کنکوری از این پایه طراحی شده و معدل آن تأثیر بسزایی در سوابق تحصیلی داوطلبان دارد. سوابق تحصیلی شامل نمرات امتحانات نهایی دیپلم میشود و تأثیر مستقیم درنتیجه نهایی آزمون سراسری دارد. تأثیر سوابق تحصیلی در رتبه کنکور داوطلبان طرحی است که توسط آموزشوپرورش جهت حذف تدریجی کنکور تصویب شده و توسط سازمان سنجش درنتیجه کنکور اعمال میشود. درصد تأثیرگذاری سوابق تحصیلی درنتیجه نهایی کنکور چیزی حدود 30 تا 40 درصد خواهد بود.