یکی از سؤالات مکرری که درباره کنکور همواره با آن موجه هستیم، این است که آیا بدون کلاس میشه کنکور قبول شد؟ در پاسخ به این سؤال هم میتوانیم از پاسخ بله استفاده کنیم و هم میتوانیم بگوییم خیر؛ زیرا این موضوع کاملاً نسبی است و به دانشآموزان بستگی دارد. کلاسهای کنکوری کدتقلب و یا پله صعود به رتبههای بالاتر نیستند؛ اما تأثیر قابلتوجه آنها را نیز نباید دستکم گرفت. در ادامه تمام جوانب مربوط به کلاسهای کنکوری را بررسی میکنیم.
قبولی بدون کلاس کنکوری
کسب رتبه خوب و قبولی در دانشگاههای مطرح صرفاً با شرکت در کلاسهای کنکوری به دست نمیآید. هرساله بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری، بسیاری از دانشآموزان رتبه برتر در مصاحبههای خود میگویند که بدون شرکت در کلاسهای کنکوری موفق به کسب نتیجه خوب شدهاند. اما موضوع مهم، تفاوت بین کلاسهای کنکوری و کلاسهای مدرسه و سازگاری دانشآموزان با آنها است.
دوم متوسطه یکی از مهمترین دورههای تحصیلی هر دانشآموز محسوب میشود که باید از همه نظر به آن توجه داشت. دانشآموز در این دوره تحصیلی برای یکی از بزرگترین و سرنوشتسازترین آزمون زندگی خود آماده میشود. موضوع مهمی که بهوفور در مدارس عادی به چشم میخورد، کوتاهی و سهلانگاری دبیران دولتی در آموزش داوطلبان کنکور است. دبیرهای دولتی با این استدلال که همه دانشآموزان در حد رتبههای برتر کنکور نیستند، در تدریس خود کوتاهی میکنند.
در مدارس غیردولتی و تیزهوشان این موارد کمتر به چشم میخورد؛ چراکه در این مراکز نظارت بیشتری از سوی والدین بر روی نحوه تدریس دبیرها صورت میگیرد و همین موضوع موجب میشود سطح علمی بالا رفته و کوتاهی از سوی معلمین رخ ندهد. با تمام این تفاسیر، بازهم آنچه که در کنکور اهمیت دارد در مدارس بهخوبی رعایت نمیشود. یکی از علتهای اصلی این موضوع کم بودن وقت اختصاصیافته به کتب تخصصی از سوی آموزش و پروش است. در مقطع دبیرستان (متوسطه دوم) حجم کتابها زیادتر شده و برای یادگیری وقت بیشتری موردنیاز است. بنابراین، دانشآموزان برای کسب نتیجه بهتر و یادگیری کاملتر مجبور میشوند در ساعات خارج از زمان مدرسه، از طریق کلاسهای کنکوری و یا منابع آموزشی این کموکاستیها را جبران کنند.
شیوه تدریس در آموزشگاههای کنکوری بسیار متفاوت بوده و هر آموزشگاه برنامهریزی و چشمانداز مختص به خودش را دارد؛ این تفاوتها موجب میشوند دانشآموزان از بین گزینههای متعدد، بهترین انتخاب را داشته باشند. برای تصمیمگیری درست در این زمینه، بهتر است ابتدا از طریق مراجعه حضوری، با یک مشاور و پشتیبان تحصیلی گفتوگو کنید. این امکان توسط موسسه اپکس آنلاین برای تمام دانشآموزان ایرانی فراهم شده و شما میتوانید با مراجعه حضوری به این موسسه از خدمات مشاوره و کلاسهای کنکوری بهرهمند شوید.
اولویتهای قبولی در کنکور بدون نیاز به کلاس
کلاسهای کنکوری مسیر رسیدن به موفقیت را سادهتر میکنند و با استفاده از برنامهریزی دقیق، نظم خاصی به شیوه تدریس و یادگیری میدهند؛ اما این کلاسها برای همه افراد الزامی نبوده و بهطور حتمی موفقیت شما را در کنکور تضمین نمیکنند. اگر کلاسهای کنکوری را فاکتور بگیریم، شما برای رسیدن به رتبه قابلقبول علاوه بر کتب درسی به دو گزینه کمکی نیاز خواهید داشت. مورد اول تهیه منابع آموزشی کنکور از مراکز معتبر با برندهای (ناشر) معتبر است. این مورد تأثیر بسزایی درنتیجه کنکور سراسری دارد. برای انتخاب منابع معتبر و مناسب میتوانید از یک مشاور تحصیلی یا تجربه افراد موفق کمک بگیرید.
شرکت در آزمونهای آزمایشی میتواند تا حد بسیار زیادی به شما کمک کند. این مورد نسبت به مورد اول اهمیت کمتری در مسیر موفقیت شما دارد؛ اما نباید تأثیر آن را نادیده گرفت. شرکت در آزمون آزمایشی دو مزیت مهم برای دانشآموزان خواهد داشت. مزیت اول آشنایی با محیط کنکور و فضای برگزاری آزمون است. مزیت دوم بالا رفتن تجربه و مهارت مدیریت زمان در تست زدن است. این دو مورد موجب میشود در کنکور سراسری استرس کمتری داشته باشید. بهاینترتیب با رعایت کردن این دو مورد شما میتوانید بدون شرکت در کلاسهای کنکوری، درصد موفقیت خود را تا حد قابلتوجهی افزایش دهید.
بدون کلاس کنکوری هم میشه دانشگاه خوب قبول شد
همانطور که پیشتر گفته شد، بدون کلاس کنکوری هم قبولی در دانشگاه خوب امکانپذیر است؛ اما در این راه باید به چند نکته توجه داشته باشید. نکته اول در نظر گرفتن شرایط فعلی دانشآموز است. این موضوع تأثیر زیادی در عملکرد و نتیجهگیری شما خواهد داشت. برای مثال بعضی از دانشآموزان در دوره اول دبیرستان در حال تحصیل هستند. این دسته از دانشآموزان اگر شرایط تحصیلی خوبی دارند، نیازی به کلاسهای کنکوری نخواهند داشت. اما دسته دوم که دبیرستانیهای دوره دوم هستند، شرایط کاملاً متفاوتی دارند. این دانشآموزان باید ازنظر سطح علمی و میزان آمادگی سنجیده شوند.
سطح علمی دانشآموز موضوع بسیار مهمی است که توسط مشاور تحصیلی تعیین میشود. برای مثال ممکن است دانشآموزی در سال آخر تحصیلی، شرایط بسیار خوبی داشته و تمام دروس خود را در سطح عالی جمعبندی کرده باشد. به چنین دانشآموزی معمولاً منابع آموزشی و شرکت در آزمونهای آزمایشی پیشنهاد میشود. در مقابل ممکن است دانشآموزی به دلایل مختلف، از جمعبندی و تفهیم کامل دروس جامانده باشد. در این حالت زمان کافی برای خودآموزی وجود نداشته و شرکت در کلاسهای کنکوری امری لازم تلقی میشود.
مشاور تحصیلی وظیفه دارد که درآنواحد تشخیص دهد چه روندی برای دانشآموز موردنیاز است. در برخی موارد دانشآموز نیاز به کلاس کنکوری ندارد و بالعکس در برخی موارد لازم است که در کلاسهای کنکوری شرکت کند. این موضوعات توسط مشاور و پشتیبان تحصیلی به دانشآموز اطلاع داده میشود؛ درنتیجه مراجعه به مشاور تحصیلی از اقدامات لازم برای دسترسی به رتبه خوب در کنکور سراسری است. برای انتخاب یک مشاور مناسب، شما باید ابتدا بستر مناسب و معتبری را در نظر داشته باشید. موسسه اپکس آنلاین با سابقهای درخشان، هرساله در زمینه تدریس و مشاوره تحصیلی بهترین کادر را در اختیار دانشآموزان قرار داده و تعداد زیادی رتبه برتر را روانه دانشگاهها میکند.